Ik kook voor u.

Over Tim Delissen

IMG_4079Kaasplankamuse-bouche-slt-280

Tim Delissen

Deze pagina gaat over mij, ik sta voor koken met smaak en passie, lekker en gezond. Wilt u weten wat mij beweegt en hoe het allemaal gekomen is? Lees dan vooral door!

Mijn carrière in de horeca begon al op jonge leeftijd, als afwasser keek ik mee met mijn chefs. Ik zag de snelheid van hun messen en vond de wereld in de professionele keuken prachtig. Geen tijd voor getreuzel of flauwekul, alles moet nu én goed!

Ik vervolgde mijn loopbaan in de bediening en kwam op die manier in contact met mijn gasten. Daar kwam ik tot nieuwe inzichten. Het ging niet om wat de chef wilt serveren maar veel meer om de vraag ‘Wat vindt mijn gast lekker?’ Een hele openbaring.

Toch bleef de keuken naar mij lonken en in 2002 had ik mijn eerste baan als kok bij restaurant ’t Circus. Het was voor mij duidelijk: mijn carrière is hier, in de keuken. Voedsel zó bereiden dat je gast zijn vingers erbij aflikt.

Daarna werd ik chef-kok bij restaurant de 3 vrienden in Amsterdam. Daar ontdekte ik mijn eigen visie op eten en ik besloot zonder baas verder te gaan. Samen met mijn vrouw werd ik eigenaar van Bistro Wijmpje’s, later hebben wij dit omgedoopt in restaurant Schenck.

Het ondernemerschap bleek een gouden zet, maar na 4 jaar zette ik een punt achter het restaurant, het voldeed niet aan al mijn idealen.

In 2009 startte ik als culinair zzp’er. Ik kook voor particulieren en bedrijven en daarnaast volg ik de opleiding voedingsleer. De interessante vragen ‘Wat doet voeding met je lichaam?’ en ‘Met welke combinatie van ingrediënten krijg ik het beste en meest smaakvolle resultaat?’ komen hier aan bod. Ik haal hier veel inspiratie uit en kan niet wachten om u te laten proeven van mijn werk.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op, ik sta u graag te woord.

Smakelijke groeten,

Tim Delissen